Pokličite nas za pomoč pri naročilu ali informacije o izdelkih. Več o pomoči
Titro boniteta odličnosti AAA
TITRO » Domov
 

Bazeni - oprema

Bazen vam lahko v celoti opremimo tudi mi!

Imamo več kot 20-letne izkušnje z opremo in vzdrževanjem bazenov vseh vrst. Več o gradnji in opremi bazenov si poglejte na naši spletni strani.

Poliestrski bazeni

Bazeni iz poliestra so izredno lepo izdelanih oblik in gladkih zaokroženih vogalov. Njihova glavna prednost je enostavna gradnja in vzdrževanje, ter dolga življenjska doba. V ponudbi imamo več kot 100 modelov bazenov. Več informacij najdete na naši posebni spletni strani.

Wellness oprema

Poskrbite za svoje zdravje in dobro počutje. Široka ponudba Wellness opreme. Savne vseh vrst, masažni bazeni – whirlpooli, umetne skale, solne sobe in solne terapije. Vso opremo izdelamo po vaših željah in jo strokovno montiramo.

Vzdrževanje bazena pozimi in kontrola bazena

Po končani kopalni sezoni ni dobro, da na bazen enostavno pozabite. V kolikor bazena med zimo ne kontrolirate, vas lahko spomladi čakajo neljuba presenečenja.

POMOČ: V primeru, da katerega od izrazov, ki so uporabljeni v spodnjem besedilu ne poznate, si oglejte SLOVAR IZRAZOV
 

Ali na zunanji bazen pozimi kar pozabimo?

NE! Čeprav pozimi zunanji bazen ni v uporabi je dobro, da občasno preverite v kakšnem stanju je bazen, oziroma kaj se z bazenom dogaja. V zimskem obdobju priporočamo vsaj dve ali tri kontrole bazena. Še posebej priporočamo, da bazen pregledate ob obilnem sneženju in kadar je zunaj hud mraz. V nasprotnem primeru vas lahko spomladi na bazenu pričakajo neprijetna presenečenja, ta pa so lahko povezana z velikimi stroški!

Kaj vse je treba na bazenu postoriti čez zimo?

Kaj vse je potrebno storiti in preveriti pri bazenu glede na način pokritja in vrste bazena preberite spodaj:

Bazen pokrit z zimskim pokrivalom

Pri bazenih pokritih z zimskimi pokrivali (glej ZIMSKA POKRIVALA) morate paziti, da na pokrivalu ne nabere preveč vode, ki nato zmrzne, ali preveč snega, da ne potegne pokrivala pod vodo. Priporočamo, da sneg vsaj deloma posnamete s pokrivala dokler je še mehek in preden zmrzne.
 

Bazen pokrit z bazensko streho

Pri bazenu, ki je pokrit z bazensko streho (glej BAZENSKE STREHE) je potrebno ob sneženju sneg počistiti s strehe, da streha ne bo preobremenjena. Notranjost pod bazensko streho lahko tudi ogrevate z industrijskim grelcem zraka in na ta način dvignete notranjo temperaturo pod streho. Če bo temperatura pod streho nad 12 °C, se bo sneg na strehi začel sam topiti in tako spolzel s strehe.
 

Bazen brez zaščitnih plovcev - kompenzatorjev ledu

Pri bazenu ki nima zaščitnih plovcev - kompenzatorjev ledu (glej KOMPENZATORJI LEDU ZA BAZEN) je potrebno led lomiti, da ne poškoduje sten bazena. To je še posebej pomembno pri betonskih bazenih! Zaščitne plovce - Kompenzatorje ledu lahko po potrebi namestite v bazen tudi pozimi. V primeru, da je voda v bazenu zamrznjena, led razbijete in položite zaščitne plovce v bazen. Tudi, če v bazenu že imate zaščitne plovce lahko dodate še eno vrsto, da bo zaščita popolnejša. To je predvsem pomembno pri hudih zimah, ko je temperatura dalj časa pod - 10 °C.
 

V primeru toplejših zimskih obdobij

V kolikor nastopijo topla zimska obdobja je potrebno enkrat ali dvakrat med zimo v bazen dodati zimski algicid ali pa nepeneči algicid. Uporabite tistega, ki ste ga uporabili jeseni pri pripravi bazena na prezimovanje (glej PREZIMOVANJE BAZENA).
 

Bazen s skimmerji

Če je vaš bazen opremljen s skimmerji, je potrebno preverjati zaščito v skimmerjih da ne pride do poškodb skimmerjev. Za zaščito skimmerjev se uporabijo posebni kompenzatorji ledu za skimmerje (glej GIZMO KOMPENZATORJI LEDU).
 

Dela v strojnici

V strojnici preverjate stanje strojnice med zimo. V primeru, da je v strojnici veliko vlage demontirajte vse občutljive elektronske naprave in jih odnesite na suh in topel prostor, kjer jih shranite čez zimo. V primeru, da imate nameščen zimski režim obratovanja preverite delovanje le tega. Ob hudem mrazu priporočamo, da v strojnici namestite el.radiator, ki skrbi da temperatura v strojnici nikdar ne pade pod 0 °C.

 

POMOČ: V primeru, da katerega od izrazov, ki so uporabljeni v spodnjem besedilu ne poznate, si oglejte SLOVAR IZRAZOV

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.